Voedselbank Gorinchem krijgt Bliek van Waardering

Op vrijdag 10 november werd er in het Gorcums Museum voor de tweede keer de Bliek van Waardering uitgereikt. Met deze prijs worden Gorcummers beloond die met hun inzet de stad mooier en leefbaarder maken.

Ditmaal ging de prijs naar de Voedselbank. Deze organisatie zet zich al bijna twintig jaar in door mensen die moeilijk rond kunnen komen te voorzien van boodschappen. Dit doen ze met zo’n tachtig vrijwilligers. Onder het motto “hart voor voedsel, oog voor mensen” zorgen ze niet alleen voor boodschappen, maar bieden ze ook een luisterend oor door elke klant tijdens het winkelen te binden aan een vrijwilliger. Op deze manier krijgen zo’n tweehonderd inwoners hulp in moeilijke tijden.

Raadslid Anselm Knol van de ChristenUnie-SGP fractie overhandigde de prijs aan vrijwilliger Arie van Hoven. Het bestuur van de ChristenUnie geeft de volgende verklaring over hun keuze: “De Voedselbank Gorinchem speelt een cruciale rol in onze gemeenschap. Het biedt niet alleen essentiële steun aan hen die het nodig hebben, maar versterkt ook de onderlinge solidariteit. De belangeloze inzet van al deze vrijwilligers vormt het kloppend hart van deze onmisbare organisatie.”

Alle vrijwilligers van de Voedselbank Gorinchem met Bliek van Waardering10 november was daarnaast ook de dag van de mantelzorg. In Nederland leven zo’n vijf miljoen mantelzorgers die voor hun familieleden, vrienden of buren van ongekend belang zijn. Ook de Voedselbank vervult deze rol in de levens van veel stadgenoten.

Over een halfjaar wordt de volgende “Bliek van Waardering” uitgereikt. Kent u iemand die de prijs verdient vanwege zijn of haar bijdrage aan de stad? Nomineren kan op bliekvanwaardering.nl. Gorcumse helden mogen immers niet vergeten worden!