Bliek van Waardering zet superverbinder in het zonnetje

In het Gorcums Museum vond vrijdag de feestelijke uitreiking van de allereerste Bliek van Waardering plaats, de positieve erkenning van een vrijwilliger die zich op bijzondere wijze inzet voor de Gorinchemse samenleving.

Voor deze eerste keer is de Bliek van Waardering toegekend aan Iris Keasberry. “Iris is al jaren actief binnen Gorinchem. Zo zet zij zich in voor Gorinchem Schoon! en organiseert ze de jaarlijkse schoonmaak op de stadswallen en de Woelse Donk om zwerfvuil op te ruimen. Haar inzet voor de week van de eenzaamheid en ook voor de gesprektafels van Gorinchem in Dialoog om mensen met elkaar in contact te brengen, maakt van haar een echte verbinder. Maar ook als coach betekende ze veel op individueel niveau en als instructeur bij de Gorinchemse roeivereniging voor diverse Gorcummers. Dat mag gezien en genoemd worden”. Maarten de Pagter, raadslid voor de ChristenUnie-SGP fractie overhandigde Iris haar prijs en benoemde haar verbindende rol en sprak zijn waardering voor haar inzet uit.

Het lokale bestuur ontving veel voordrachten van medeburgers met overtuigende argumenten om mensen te nomineren. “We waren diep onder de indruk van de diversiteit en toewijding van de genomineerden. Gorinchem heeft veel mooie mensen die zich met hart een ziel inzetten voor onze gemeenschap” verklaart de voorzitter Harry van Haaften van de ChristenUnie Gorinchem. “Het was een uitdaging om een keuze te maken uit al deze fantastische kandidaten. Het geeft ons ook vertrouwen dat deze waarderingsprijs een lang leven tegemoet kan gaan”.

Kent u ook een Gorinchemmer die deze Bliek van Waardering verdient? U kunt een voordracht doen via bliekvanwaardering.nl. In het najaar wordt er weer een Bliek van Waardering uitgereikt. Bliek van waardering is een initiatief van de ChristenUnie Gorinchem.